Hoe maak je websites?

Hoe maak je websites?
Hoe maak je websites?
Hallo allemaal en welkom!

Dus hier is het eerste hoofdstuk van deze cursus voor beginners die u laat zien hoe u uw eigen website kunt ontwerpen!

We gaan een tijdje samen doorbrengen. Alles hangt af van hoe snel je leert. Als je deze cursus regelmatig met een redelijke snelheid leest, moet je deze in één of twee weken afmaken. Maar als u wat meer tijd nodig hebt, maakt u zich geen zorgen: het belangrijkste is dat u in uw eigen tempo gaat, bij voorkeur genietend van uzelf.

Ik stel voor dat je begint met de eenvoudigste, maar ook de belangrijkste, vraag: hoe werken websites?

Hoe werken websites?

Nee, wees niet bang om vragen te stellen, zelfs als je denkt dat ze "dom" zijn. Het is erg belangrijk voor ons om er een beetje over te praten voordat we volledig gaan over het ontwerpen van websites!

Ik ben er zeker van dat je dagelijks websites bezoekt. Om dit te doen, voert u een programma uit dat de webbrowser wordt genoemd door op een van deze pictogrammen te klikken die in de volgende afbeelding worden getoond.

Met een browser kunt u elke website bezoeken. Hier is bijvoorbeeld een browser met de beroemde Wikipedia-website (zie volgende afbeelding).

Ik weet zeker dat je gewend bent om een ​​webbrowser te gebruiken! Iedereen weet nu hoe te surfen op het web ... maar wie weet echt hoe het web werkt? Hoe websites zoals deze ontwerpen?

Ik heb gehoord van HTML en CSS. Hebben ze iets te maken met hoe websites werken?

Absoluut!

Het zijn computertalen voor het maken van websites. Alle websites zijn gebaseerd op deze talen, die nu essentieel zijn en overal worden gebruikt. Ze vormen de basis van het web. HTML werd voor het eerst uitgevonden door Tim Berners-Lee in 1991 ...

Tim Berners-Lee volgt de ontwikkelingen in het web nog steeds op de voet. Hij creëerde het World Wide Web Consortium (W3C) dat nieuwe versies van deze talen definieert. Meer recent creëerde hij ook de World Wide Web Foundation, die webontwikkelingen analyseert en bijhoudt.

Reacties